Thomas Arpe

Velkommen Thomas – thomas@arpe.eu

Jeg hedder Thomas. Jeg er 42 år gammel. Jeg blev født i 1977 i København og har boet i København i næsten hele mit liv indtil jeg var 25. Jeg blev kaldt spasseren fra Ballerup. Dengang kørte jeg rundt på en trehjulet cykel. Min mor har altid sagt at det kan godt være at du er handicappet – og hvad så? Jeg tror det er derfor at jeg blev en figther.

Min uddannelse : Jeg har gået ti år i folkeskole, men det var i en specialklasse, hvor der var tre timer boglige fag om ugen. Jeg tror det er derfor at jeg er ordblind i dag. Det var leg og pjat. Så mine lærere har udtalt; Hvad skal de bruge det til? De skal alligevel bo på et hjem når de bliver store. Nå, men efter 10. klasse, der kom jeg på Maglemose Skole. Det var yderligere en skole hvor man ikke stillede krav til de handicappede. Det var meningen jeg skulle gå der i tre år, men jeg blev træt af det efter to år. Hvorefter jeg tog på Egmont Højskolen. Den eneste skole der stiller krav til de handicappede, efter min mening.

Arbejde og erfaring: Efter alle de skoler, kom jeg på diverse kurser for handicappede. Det var ikke min kommune. Jeg kan huske at på et af kurserne der kunne man selv planlægge ferie, så jeg spurgte min lærer om jeg måtte få fri i den uge fordi jeg havde meldt mig på et kursus i den uge. Min lærer blev sur; “Du kan holde ferie i den uge”. Jeg sagde: “Nej, nej, nu skal jeg bruge mit hoved – og så tog jeg et truck-kørekort i den uge som jeg havde ferie i fra kurset.

I dag arbejder jeg på Handi-Travel-Info som medarbejder. Jeg arbejder også meget med tilgængelighed i Aarhus Kommune. Og så har jeg lavet en del frivilligt arbejde, både politisk og socialt. Jeg har startet et projekt i Uganda. Det er en organisation der hjælper spastikere og deres pårørende. De hjælper dem både socialt og politisk.

Lidt om mig: Jeg er Thomas Michael Arpe. Jeg bor i Aarhus sammen med min kone. Vi har to børn sammen. En på fire år, og en på ti år.

Telefon: 25 78 08 03 E-mail: thomas@arpe.eu